Renovering af stue og køkken


Billederne herunder viser udviklingen i renoveringsarbejdet. Billederne er tager i perioden 21 AUG 2010 til 15 DEC 2010.

Arbejdet blev igen ledet af Murermester Arne Hansen, Bredebro, således at al kontakt til øvrige håndværkere – med undtagelse af maler, gulvbelægningsfirma og opsætning af brændeovnen – gik gennem ham.

Stuen renoveres med nyt isoleret gulv, ny isoleret indervæg, og de gamle kakler bag brændeovnen skal fjernes. Hovedparten af elinstallationen udskiftes.

Køkkenet udvides med den lille “gang” mellem badeværelse og køkken. Der skal nyt isoleret gulv og en ny isoleret indervæg. Og så skal der ikke mindst et nyt moderne køkken sættes op. Det gamle komfur udskiftes, og det samme gælder øvrige “hvidevarer” – køle-/fryseskab, vaskemaskine og vandvarmer. Vand-, el- og afløbsinstallationerne renoveres/udskiftes.

26 SEP 2010:

Arbejdet blev startet tirsdag 14 SEP og allerede torsdag eftermiddag var der støbt nyt gulv i stuen. Arbejdet fortsatte herefter i køkkenet, herunder også total udskiftning af vand- og afløbsinstallationer, og tirsdag – godt frokost – var gulvet færdigt. Samtidig har elektrikeren udskiftet en stor del af eksisterende elinstallation og etableret nyt i både stue og køkken. I løbet af torsdag og fredag er arbejdet med nye isolerede indervægge så startet (eget arbejde).

I den kommende uge skal der renoveres vægge omkring skorstenen og røgrøret i skorstenen skal hæves, så vi ikke i fremtiden er lidt begrænset i valg af brændeovn. Og der forventes besøg af gulvbelægningsfirma, der skal give en forventet pris på nedlægning af nye (“svømmende”) plankegulve. Vi forventer også at elektrikeren melder ud med en god pris på levering af komfur, køle-/fryseskab og vaskemaskine.

30 SEP 2010:

Så er der blevet opsat ny varmtvandsbeholder, og de nye indervægge i begge rum er klar til beklædning. Og der er boret hul til nyt skorstensrør fra brændeovnen. Murerne er lidt forsinkede på grund af sygdom, men forventes at starte førstkommende mandag med renovering af væggene omkring skorstenen. Materialer til beklædning af de nye indervægge leveres mandag.

o4 OKT 2010:

Indervægge omkring skorsten og bag brændeovn renoveret med multiblokke. Beklædning til nye indervægge er leveret.

13 OKT 2010:

De nye indervægge er beklædt. Vindueslysningerne er ved at være færdige, og maleren har spartlet nye vægge, så der er klar til maling. Smeden mangler afløb fra vaskemaskine, men det skulle efter sigende blive lavet i dag.

Vaskemaskine, køle-/fryseskab og komfur er bestilt hos elektrikeren.

14 OKT 2010:

Maleren er næsten færdig. Smeden mangler kun montering af vandhane ved køkkenvask incl udendørs vandhane. Elektrikeren mangler en del montering.

Køkken leveres i slutningen af uge 42 (efterårsferien), og det monteres i starten af uge 43 incl. de nye hårde hvidevarer. Gulv forventes lagt i slutningen af uge 43. Brændeovnen skal tilbage på plads i slutningen af uge 43. Planen er indflytning omkring slutningen af uge 44.

22 OKT 2010:

Køkken blev leveret her til morgen kl. 0645, og bordpladerne hertil blev leveret i går morges ved ni-tiden. Opstilling af køkken er aftalt til start mandag morgen og de regner vist med at være færdige inden mandag aften. Gulvlægning er aftalt til onsdag og forventes færdigt senest torsdag til middag. Brændeovnen kan først sættes tilbage enten mandag eller tirdag i uge 44. Der er stadig mulighed for, at vi kan gøre rent og flytte møbler mv. tilbage i slutningen af uge 44.

25 OKT 2010:

Så er det ny køkken monteret. Og det ser ud til at aftalerne om montering af vandhane og afløb mv. ved køkkenvask og om montering af det meste af elinstallationen holder, så huset bliver fyldt med håndværkere i morgen.

27 OKT 2010:

Stuegulvet er lagt, og der er begyndt på køkkengulvet.

28 OKT 2010:  Klokken er 1200.

Køkkengulvet er færdigt. Stuegulvet har fået første sæbeludsbehandling. Elektriker forventes af komme med komfur i løbet af eftermiddagen.

29 OKT 2010:

Komfur er leveret og installeret, og alle kontakter mv. er monteret. Varmepumpen er blevet kontrolleret og efterset. Nu mangler der “kun” lidt listearbejde. Brændeovnen forventes sat tilbage i løbet af den kommende uge. Huset er beboeligt igen.

02 NOV 2010:

Brændeovnen er tilbage, og der mangler kun få lister i stuen.

04 NOV 2010:

Stuen er nu færdig, og vi mangler kun at få møbler (også enkelte nyindkøbte) på plads.

Køkkenet mangler ganske få lister, og der skal laves et lille hyldearrangement mellem overskabene under bjælken. Materialer hertil er bestilt og kan afhendes i løbet af kommende uge.

12 NOV 2010:

Materialer til hyldearrangement er fremskaffet og tilsvarende er materialer til bundstykke i døren mellem gang og køkken. Lister til påforing af dørkarmen ved badeværelset er også fremme ved huset. Stålplader til væggene ved komfuret er bestilt, og de forventes leveret i løbet af kommende uge.

27 NOV 2010:

Så er “komfurhjørnet” tæt ved at være færdigt. Indfatning om døren til badeværelse er færdig. Og selvom nye møbler til stuen er lidt forsinket, så er der kommet et enkelt maleri på væggene. Møbler forventes leveret i den kommende uge (hvis ellers vintervejret tillader det).

07 DEC 2010:

Så er der leveret ny sofa og to stole til stuen.

I morgen fra morgenstunden forventes udskiftning af ialt 57 termoruder at ske.

09 DEC 2010:

Så er udskiftning af termoruder afsluttet. En af ruderne skal dog skiftes igen, idet den var revnet ved levering. Det forventes at ske i slutningen af næste uge. Arbejdet er udført af Drengsted Tømrer- og Snedkerforretning v. Henrik knudsen.

Klik på en billede for at se det i større format.

Klik på et billede for at se det i større format.